Synerception ChiroKlip

Chiroklip beschermt patienten en medewerkers tegen de scherpe uiteinden van K-draden.

Ontwerp: Chiroklip is een kleine, vlindervormige aluminium omslag, met een zelfklevende foamlaag. Het is ontworpen om het uiteinde van chirurgisch draad of K-draad te omhullen, en beschermt op die manier de patient en medewerkers tegen letsel. Het gladde profiel van de Chiroklip voorkomt het vasthaken in kleding, beddengoed en andere objecten.
 
Gebruik: Chiroklip is eenvoudig in gebruik, steriel en vereist geen speciaal instrumentarium. Peri-operatief kan het de operateur bescherming bieden tegen needlestick verwondingen. Het biedt een steriele, veilige en betrouwbare bescherming tegen pijn, voorkomt binnenwaartse migratie van de K-draad en hoeft tussentijds niet vervangen te worden.  De Chiroklip voor eenmalig gebruik maakt het verwijderen van K-draden eenvoudiger door de grip op de draad te verbeteren.

Afmetingen:
Chiroklip is bruikbaar in combinatie met K-draden of andere orthopedische pennen met een diameter van 0.5 tot 4 mm. Eenmaal aangebracht zorgt het zelfklevende materiaal er voor dat de klip niet per ongeluk kan worden verwijderd. Chiroklip kan bevestigd blijven zolang de K-draad in situ is. Het stelt de patient in staat om, voor zover praktisch mogelijk is met het letsel, een normaal leven te leiden.

Steriliteit: Chiroklip wordt verpakt in plastic, waarna sterilisatie door middel van bestraling volgt.


Jordan Medical

Rijksweg 222
6582 AB Heumen
Tel +31 (0)24 - 357 2400
Fax +31 (0)24 - 358 5527
E-mail info@jordanmedical.nl